در این مقاله میخواهیم به بررسی تعریف پلتفرم اینترنت اشیا و معرفی بهترین پلتفرم های اینترنت اشیا از جمله Google IOT Cloud و AWS و AZURE و Zetta و Kaa و ThingsBoard و Node-Red و Thinger و مقایسه پلتفرم های اینترنت اشیا و معرفی پلتفرم اینترنت اشیا ایرانی برنا بپردازیم.

پلتفرم اینترنت اشیا چیست؟

دانستن تعریف پلتفرم اینترنت اشیا در زندگی امروزه که اینترنت اشیا به سرعت در حال گسترش میباشد یک امر مهم است.

اگر بخواهیم یک تعریف واضح از پلتفرم ابری اینترنت اشیا داشته باشیم باید بگوییم پلتفرم اینترنت اشیاء ، نرم افزار هایی هستند که به کاربران اجازه میدهد با سیستم اینترنت اشیا ارتباط برقرار کنند.در واقع پلتفرم یک رابط کاربری بین سیستم اینترنت اشیا و انسانها میباشد.

بهترین پلتفرم های اینترنت اشیا کدامند؟

پلتفرم‌ اینترنت اشیا یک نقطه شروع برای ساخت سیستم‌های اینترنت اشیا، با فراهم کردن ابزارها و قابلیت‌هایی برای تسهیل و ارزان‌تر کردن اینترنت اشیا برای کسب و کارها، توسعه‌دهندگان و کاربران است. یک پلتفرم اینترنت اشیاء ، ارتباطات، جریان داده، مدیریت دستگاه‌ها و عملکرد برنامه‌ها را تسهیل می‌کند

در خارج از ایران چندین پلتفرم اینترنت اشیا وجود دارد که میتوان از آنها در سیستم های اینترنت اشیاء بهره برد که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم :

5. پلتفرم اینترنت اشیا Kaa
6. پلتفرم اینترنت اشیا ThingsBoard
7. پلتفرم اینترنت اشیا Node-Red
8. پلتفرم اینترنت اشیا Thinger
1. پلتفرم اینترنت اشیا Google IOT Cloud
2. پلتفرم اینترنت اشیا AWS
3. پلتفرم اینترنت اشیا Azure
4. پلتفرم  اینترنت اشیا ZETTA
بهترین پلتفرم های اینترنت اشیا

1- پلتفرم اینترنت اشیا گوگل ( Google IOT Cloud )

گوگل یکی از بهترین شرکت ها در ارائه خدمات دیجیتال و کامپیوتری میباشد که در صنعت اینترنت اشیا ( IOT ) هم دارای یک پلتفرم اینترنت اشیا که قطعا یکی از بهترین پلتفرم های اینترنت اشیا جهان میباشد که دارای قابلیت های فراوانی میباشد که یکی از مهم ترین آن ها توانایی استفاده از سرویس های قدرتمند دیگر گوگل در این پلتفرم میباشد.
در این پلتفرم میتوان از سرویس های ابری مانند Big Query و Cloud Dataflow استفاده کرد. همچنین این پلتفرم اینترنت اشیا قابلیت استفاده از ماشین لرنینگ را دارد.

دو تا از اصلی ترین کامپوننت های هسته این پلتفرم Device Manager و Protocols Bridges میباشد:

1- با استفاده از Device Manager میتوانید دستگاه ها را در آن ثبت کرده و بر آنها نظارت داشته و تنظیمات لازم آن را انجام دهید.
2- این پلتفرم از پروتکل های MQTT و HTTP برای ارتباط با پلتفرم ابری گوگل استفاده میکند.

بهترین پلتفرم های اینترنت اشیا

2- پلتفرم اینترنت اشیا آمازون ( AWS )

شرکت آمازون هم مانند گوگل در هر زمینه دیجیتالی دستی دارد که پلتفرم اینترنت اشیا AWS آن برای اینترنت اشیاء میباشد که روی سرویس ابری آمازون قرار دارد و هسته اصلی این پلتفرم AWS IOT CORE میباشد که برای کمک به پشتیبانی و مدیریت دستگاه ها از پروتکل های MQTT و MQTT over WSS و HTTPS و LoRaWAN استفاده میکند.

پلتفرم اینترنت اشیا AWS مناسب ترین و به روز ترین فناوری ها را برای کاربر ارائه میدهد و خود آمازون امنیت پروژه های اینترنت اشیا را ضمانت داده است.

در این پلتفرم امکان دریافت اطلاعات به صورت Real-Time و تحلیل داده ها با استفاده از AWS IOT Analytics انجام میشود و با استفاده از AWS IOT Device Management امکان ساده سازی مدیریت دستگاه ها در تعداد بالا وجود دارد.

بهترین پلتفرم های اینترنت اشیا

3- پلتفرم اینترنت اشیا ماکروسافت ( AZURE)

شرکت ماکروسافت هم یکی از موفق ترین شرکت های حوزه دیجیتال میباشد بنابراین پلتفرم اینترنت اشیا آن هم بدون شک یکی از بهترین پلتفرم های اینترنت اشیا میباشد که به صورت open source میباشد و میتوان به راحتی آن را توسعه داد چون این پلتفرم از زبان های برنامه نویسی زیادی مانند c و node js و net و جاوا و … پشتیبانی میکند و از پروتکل های استاندارد مانند MQTT و HTTP و … برای ارتباط دستگاه ها استفاده میکند.

امکانات AZURE IOT HUB و AZURE Digital Twins :

AZURE IOT HUB و AZURE Digital Twins امکاناتی را برای کاربران ایجاد میکنند تا برای سناریو های پیچیده اینترنت اشیا خود راه حل های مناسب و سفارشی ایجاد کنند.
این پلتفرم اینترنت اشیا قابلیت اعلام هشدار ها و اطلاع رسانی را به صورت Real Time دارد و دارای امنیت بالا و پایگاه داده مدیریت شده میباشد و حتی در زمان خاموش بودن هم امکان استفاده را دارد.
یکی دیگر از مزایای پلتفرم Azure امکان استفاده از دیگر خدمات Azure مانند هوش مصنوعی پیشرفته و … میباشد.

پلتفرم اینترنت اشیا

4- پلتفرم اینترنت اشیا Zetta

Zetta در واقع یک API مبتنی بر پلتفرم اینترنت اشیا است که به صورت متن باز (Open Source) میباشد که روی پلتفرم قدرتمند Nodejs ساخته شده است.
zetta قابل اجرا روی برد های کوچک یا کامپیوتر یا فضای ابری میباشد که برای ایجاد برنامه از ترکیب REST API و WebSockets و Reactive Programming استفاده میکند که به شما این امکان را میدهد تا برنامه های موبایل ، دستگاه ها و فضای ابری را توسعه دهید.
یکی دیگر از قابلیت های جالب این پلتفرم تبدیل کردن دستگاه های مختلف به یک API میباشد

بهترین پلتفرم های اینترنت اشیا

5- پلتفرم اینترنت اشیا Kaa

یک پلتفرم اینترنت اشیا که به صورت متن باز (Open Source) و دارای ویژگی های بسیاری میباشد.
این پلتفرم برای همه افراد مناسب است زیرا برای استفاده از آن احتیاج به دانش بسیاری نمیباشد.
این پلتفرم با انواع دستگاه ها و اشیا سازگاری دارد و توانایی اتصال و مدیریت و کانفیگ و ساخت میلیون ها دستگاه را دارد که میتوان مدیریت آنها را از راه دور انجام داد.
دارای قابلیت مانیتورینگ داده ها به صورت Real Time و درزمان اجرا را دارد و میتوان داده های سنسور ها را جمع آوری و آنالیز کرد

بهترین پلتفرم های اینترنت اشیا

6- پلتفرم اینترنت اشیا ThingsBoard

این پلتفرم اینترنت اشیا هم به صورت متن باز (Open Source) میباشد که از پروتکل های استاندارد HTTP و Coap و MQTT و lwM2M برای ارتباط دستگاه ها استفاده میکند و میتوان آن را به صورت SaaS و PaaS میزبانی کرد.
این پلتفرم به کاربر اجازه میدهد تا با استفاده از بیش از 30 ویجت سفارشی داشبور خود را ایجاد نماید. همچنین میتوان داده ها را در هر زمان از راه دور کنترل کرد و بیش از میلیون ها دستگاه را در آن مدیریت کرد.
این پلتفرم این امکان را میدهد تا ویژگی های دستگاه های سمت کلاینت و سرور را نظارت کنید.

بهترین پلتفرم های اینترنت اشیا

7- پلتفرم اینترنت اشیا Node-Red

یک پلتفرم اینترنت اشیا که روی پلتفرم قدرتمند Nodejs ساخته شده است و این امکان را میدهد که روی سخت افزارهای ارزان مثل Raspberry Pi و در فضای ابری هم اجرا شود.
این پلتفرم در واقع یک ویرایشگر مبتنی بر مرورگر میباشد که با استفاده از بسیاری گره (Node) روی یک پالت ارتباطات انجام میشود.

داده ها در این پلتفرم با استفاده از JSON ذخیره می‌شوند که این امر باعث میشود که بتوان به راحتی آنها را در پلتفرم خود ایمپورت و یا به دیگران ارسال نمود.

بهترین پلتفرم های اینترنت اشیا

8- پلتفرم اینترنت اشیا Thinger

این پلتفرم اینترنت اشیا هم به صورت متن باز میباشد که برای اتصال دستگاه ها و اشیا از یک زیرساخت ابری استفاده میکند که میتوان با استفاده از کنسول مدیریت آن ها را مدیریت کنید و یا با استفاده از Rest Api دستگاه ها را در پروژه خود ترکیب کنید.
این پلتفرم از تمام هکر برد ها مانند Raspberry Pi و Arduino و … پشتیبانی میکند و امکان ادغام Docker و IFTT را دارد.
همچنین دارای یک داشبورد Real Time میباشد تا در هر زمان به داده های خود دسترسی داشته باشید.

مقایسه پلتفرم های اینترنت اشیا

به طور کلی امکان مقایسه پلتفرم های اینترنت اشیا وجود ندارد زیرا نمیتوان گفت یک پلتفرم iot نسبت به دیگری برتری کامل دارد چون هر کدام از این پلتفرم ها دارای ویژگی های جالب و مهم و شرایط استفاده میباشند که افراد باید بنا به نیاز و موقعیت خود یکی از آنها را انتخاب کنند.

پلتفرم های اینترنت اشیا معرفی شده در بالا دارای مشکلاتی هم میباشند مثلا پلتفرم اینترنت اشیا گوگل ( Google IOT Cloud ) با تمام امکانات متاسفانه در ایران قابلیت استفاده را ندارد و همچنین دیگر پلتفرم ها هم دارای زبان فارسی نمیباشند و استفاده از آنها برای افرادی که متخصص نیستند دشوار میباشد.

پلتفرم اینترنت اشیا ایرانی

با توجه به تمام این مشکلات و مقایسه پلتفرم های اینترنت اشیا ، شرکت برناپرداز پایا تصمیم به ایجاد پلتفرم اینترنت اشیا ایرانی برنا بهترین پلتفرم اینترنت اشیا ایرانی نمود که دارای قابلیت های بسیار میباشد از جمله قابلیت استفاده از زبان فارسی و انگلیسی و اتصال دستگاه های نامحدود و راحتی استفاده برای تمام افراد و پشتیبانی آن توسط افراد متخصص ما و مناسب برای استفاده در ایران و خارج از کشور و دارای تم های رنگی و …. میباشد.

میتوانید برای مشاهده جزئیات بیشتر به وبسایت iotcube.ir مراجعه کنید و ثبت سفارش کنید.

برای سفارش پلتفرم اینترنت اشیا ایرانی IoTCube و ارتباط با ما میتوانید با ما در تماس باشید

یا به وبسایت رسمی iotcube.ir مراجعه کنید و با پلتفرم IoTCube و تعرفه ها آشنا شوید و همانجا ثبت سفارش کنید.

for more information