تعریف اینترنت اشیا

اینترنت اشیا چیست؟ اینترنت اشیاء به محیطی اطلاق می شود که هر چیز اعم از انسان ، حیوان و یا اشیا بی جان در آن دارای یک شناسه یکتا یا پروتکل اینترنتی (ip) می باشند که توانایی شناسایی، کنترل، ارسال و انتقال داده به یکدیگر و پایگاه داده مربوطه را دارند.
در واقع تقریبا هر شی فیزیکی، در صورتی که امکان اتصال آن به اینترنت وجود داشته باشد تا بتواند بدون نیاز به دخالت انسان به تبادل اطلاعات در شبکه بپردازد و یا بتوان آن را از طریق اینترنت کنترل کرد، قابلیت تبدیل شدن به یک دستگاه اینترنت اشیا را دارد. هنگامی که یک شی به اینترنت متصل می شود، می‌تواند اطلاعات را ارسال یا دریافت کند و یا به طور هم‌زمان هر دو کار را انجام دهند. توانایی ارسال و یا دریافت اطلاعات، موجب می‌شود تا اشیا هوشمند و تبدیل به اینترنت اشیا شوند .

مزایا اینترنت اشیا

مانیتورینگ داده ها

هدف از اینترنت اشیا هوشمند سازی به کمک مانیتورینگ در لحظه محیط از هر نقطه و هر زمان و مدیریت به موقع آن می باشد. به کمک حسگرها می توان داده ها را استخراج نمود، تحلیل کرد، نمایش داد و در صورت لزوم تغییراتی مناسب ایجاد کرد.

کیفیت بهتر زندگی

تمام کاربردها و مزایای اینترنت اشیا منجر به افزایش راحتی و مدیریت بهتر زمان و پول و انرژی می شوند و در نتیجه کیفیت زندگی ما در موارد مختلفی مانند حمل و نقل، آموزش، سلامت، امنیت خانه و شهر و ... به طرز چشمگیری بهبود می یابد.

افزایش اطلاعات

بالا رفتن میزان اطلاعات از مزایای اینترنت اشیا می باشد. داشتن اطلاعات بیشتر به تصمیم گیری بهتر کمک می‌کند. چه این اطلاعات راجع به نیازهای منزل برای انواع خرید های فروشگاهی باشد، چه راجع به لوازم مورد نیاز شما در شرکت یا سازمان.

بهبود ارتباط با مشتریان

یکی از مزایای اینترنت اشیا، قابلیت ردیابی مشتری‌ها و هدف قرار دادن آن ها بر اساس اطلاعات فراهم‌ شده توسط دستگاه ‌هاست. به عبارتی، اینترنت اشیا سیستمی را تامین می‌کند که بالقوه فروش تجاری و جمعیت مشتریان آن را افزایش می‌دهد.

اتوماسیون و کنترل

به دلیل اتصال اشیاء به صورت دیجیتالی و مرکزی با زیرساخت های بی سیم ، اتوماسیون و کنترل زیادی در کارها وجود دارد. بدون دخالت انسان ، دستگاه ها قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر هستند و منجر به خروجی سریعتر و به موقع می‌شوند.

صرفه جویی در هزینه

با استفاده از اینترنت اشیا و نظارت مداوم دستگاه ها، استفاده بهینه از منابع حاصل می‌شود. در صورت وجود خرابی های احتمالی می توانیم هشدار آن را دریافت کنیم و با استفاده از این فناوری در هزینه خود صرفه جویی کنیم و درآمد را افزایش دهیم.

افزایش ارتباطات

اینترنت اشیا ارتباط بین دستگاه هایی را که به عنوان ارتباطات ماشین به ماشین (M2M) نیز معروف است تقویت می کند. به همین دلیل ، دستگاه های فیزیکی هوشمند با شفافیت کامل ، ناکارآمدی کمتر و کیفیت بیشتر به ما سرویس دهی می‌کنند.

صرفه جویی در زمان

یکی از بزرگترین مزایای اینترنت اشیا صرفه جویی در زمان است. مقدار زمان صرفه جویی شده به دلیل استفاده از اینترنت اشیا و به سبب کاهش خطا های انسانی بسیار بالاست و در زندگی مدرن امروز ، همه ما می توانیم از زمان بیشتری استفاده کنیم.

مولفه های اینترنت اشیاء
شش مولفه اصلی در یک سیستم اینترنت اشیا (IoT ) نقش اصلی را برعهده دارند:
سنسورها / دستگاه ها
اتصالات (connectivity)
سیستم ابری
تحلیل داده
رابط کاربری
عملگرها
شیوه کار نیز این گونه است که، در یک سیستم اینترنت اشیا ، سنسورها / دستگاه ها از طریق یک اتصال(Connectivity) با ابر(cloud) در ارتباط هستند. هنگامی که این داده ها به ابر منتقل شدند، پردازش می‌شوند و سپس تصمیمی مانند ارسال هشدار و یا سایر موارد انجام می‌گیرد. در صورتی که برای هر کدام از هشدارها و یا اقدامات، به اقدام کاربر نیاز داشته باشد، از طریق یک رابط گرافیکی اطلاعات دریافتی به ابر ارسال می‌شوند و نتایج، مجددا پردازش و در صورت نیاز تغییر می‌یابند.
اینترنت اشیاء، شرکت‌ها را تشویق می‌کند تا رویکرد‌های خود را نسبت به کسب‌وکار، صنعت و بازارشان بازنگری کنند و با بهره‌مندی از ابزارهایی مؤثر، راهبردهای کسب‌وکارشان را بهبود بخشند.
شرکت مهندسی برنا با استفاده از تیم‌های متخصص خود موفق به طراحی، توسعه و تولید محصولات و راهکارهای مبتنی بر اینترنت اشیا در حوزه‌های مختلف شده است.

محصولات ما

برد هوشمند اینترنت اشیا برنا
در اینترنت اشیا گیت وی (gateway) که به معنای درگاه است یک دستگاه سخت‌افزاری و یا یک نرم‌افزار است که به عنوان نقطه اتصال بین پلتفرم اینترنت اشیا و سنسورها، کنترلرها و دستگاه‌هایی که قادر به ارتباط مستقیم با پلتفرم نیستند مورد استفاده قرار می‌گیرد. به واسطه یک گیت وی امکان برقراری ارتباط و ارسال دیتا برای ما فراهم است. روند کلی کار به این صورت است که اطلاعات توسط سنسورهای مختلف دریافت شده و سپس به پلتفرم اینترنت اشیا مخصوص آن منتقل می شوند. پس از آن جمع آوری داده‌ها تحلیل و مدل سازی از آن ها صورت می گیرد. در نهایت تصمیم گیری سیستمی بر اساس این موارد انجام می شود. در واقع سنسورها به یک سخت افزار نیاز دارند تا از طریق آن اطلاعات محیط را درک کنند. سخت افزارها را نمی‌توان به صورت خام و مستقیم به اینترنت متصل کرد بلکه باید حتما به گیت وی متصل شده و سپس از آن به سرور یا همان پلتفرم اینترنت اشیا متصل شوند.

برد هوشمند اینترنت اشیا برنا به عنوان گیت وی اینترنت اشیاء، با طراحی کاملا ایرانی با امکانات متعدد بر حسب نیاز، مقاومت زیاد، کیفیت ساخت بالا و سخت افزار مجهز به پردازنده با معماری Arm Cortex A8 بوده و دارای دو هسته قدرتمند جهت پردازش و رم 512Mb می باشد . این برد دارای حافظه 8 گیگ بوده و از سیستم عامل قدرتمند لینوکس استفاده می کند. سخت افزار این برد از معماری 4 لایه برخوردار بوده و به دلیل طراحی ، تولید و مونتاژ داخل کشور انعطاف بالایی از لحاظ قیمت و سفارشی سازی نسبت به نمونه های خارجی دارد.

تصویر
از امکانات این برد اینترنت اشیا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• قابلیت استفاده در محیط های صنعتی
• قابلیت مانیتور کردن تا 254 نود توسط RS485
• قابلیت ارتباط تا 20000 نود توسط XBee
• امکان ارتباط با کلیه نرم افزار های مانیتورینگ (Cacti , Scada , Solarwinds , ...)
• دارای سنسور دما و رطوبت داخلی
• امکان تغییرات بر اساس نیاز و سفارشی سازی
• مجهز به پنل تحت وب بدون نیاز به نصب نرم افزار جانبی
• مجهز به سیستم عامل لینوکس
• پشتیبانی از پروتکل های استاندارد اینترنت اشیا مانند MQTT ، HTTP ، COAP و ...
• مجهز به پورت شبکه POE
• مجهز به 2 درگاه USB
• مجهز به پورت RS485 , RS232
• مجهز به ماژول WiFi , Bluetooth
• مجهز به ماژول GSM
پنل وب برد برنا
پلتفرم اینترنت اشیا
پلتفرم اینترنت اشیا چیست؟ یک سیستم اینترنت اشیا ی کامل، نیازمند یک رابط کاربری است. برای آنکه همه این موارد مفید واقع شوند، نیاز به راهکاری برای کاربران به منظور تعامل با سیستم اینترنت اشیاء است.
ارزش واقعی یک سیستم اینترنت اشیا زمانی است که این سیستم با سیستم‌های کنونی کسب و کار و جریان‌های داده آن یکپارچه شود. در سطح بالا، پلتفرم‌ اینترنت اشیا یک نقطه شروع برای ساخت سیستم‌های اینترنت اشیا، با فراهم کردن ابزارها و قابلیت‌هایی برای تسهیل و ارزان‌تر کردن اینترنت اشیا برای کسب و کارها، توسعه‌دهندگان و کاربران است. یک پلتفرم اینترنت اشیاء ، ارتباطات، جریان داده، مدیریت دستگاه‌ها و عملکرد برنامه‌ها را تسهیل می‌کند.

به طور کلی، پلتفرم‌های اینترنت اشیا، به موارد زیر کمک می‌کنند:

اتصال سخت‌افزار، مانند دستگاه‌ها و تجهیزات
مدیریت پروتکل‌های مختلف سخت‌افزاری و نرم‌افزاری
فراهم کردن امنیت و احراز هویت برای دستگاه‌ها و کاربران
گردآوری، بصری‌سازی و تحلیل داده‌هایی که حسگرها و دستگاه‌ها گردآوری می‌کنند
یکپارچه‌سازی همه موارد بالا با سیستم‌های کنونی کسب و کار و دیگر خدمات وب
بهترین پلتفرم های اینترنت اشیا
در خارج از ایران چندین پلتفرم اینترنت اشیا وجود دارد که میتوان از آنها در سیستم های اینترنت اشیاء بهره برد که 8 مورد از بهترین های آنها پلتفرم های زیر میباشند :
پلتفرم اینترنت اشیا برنا
برنا پرداز با تمرکز بر روی تولید سامانه تحت وب اینترنت اشیا با هدف کاهش هزینه ها و جلوگیری از آثار تحریم و همچنین برای کنترل دستگاه های موجود در حوزه اینترنت اشیا قصد دارد سهم خامی از بازار که نیازمند این محصول می باشد را پوشش دهد. به طور کلی برای کسب ارزش در صنعت اینترنت اشیا داشتن پلتفرمی که در ایجاد و مدیریت داده ها، تحلیل داده ها و ذخیره سازی و امنیت آن ها کمک می کند ضرورری است. پلتفرم اینترنت اشیا برنا طراحی شده است تا علاوه بر پر کردن شکاف میان دستگاه ها و نرم افزار ها، به مدیریت راهکار های اینترنت اشیا کمک کند و در توسعه کسب و کار ها از هزینه ها کاسته و یکپارچگی میان تمام عناصر یک سازمان ایجاد نماید.
برخی از ویژگی های پلتفرم اینترنت اشیا برنا:

مدیریت، تحلیل و ذخیره سازی داده های دستگاه های متصل به پلتفرم از راه دور
کنترل ارتباط دستگاه ها از طریق پروتکل های استاندارد اینترنتی مانند HTTP ، MQTT ، COAP و …
کاهش قیمت و افزایش بهره وری
دارای امنیت بالا، احراز هویت برای کاربران و دستگاه ها و حقظ حریم خصوصی و حقوق مالکیت مشتری
پشتیبانی از هرگونه دستگاه سخت افزاری و انواع سنسور ها
آنالیز فرآیند ها و تشخیص و عیب یابی سریع
ارائه رابط کاربری مناسب برای کاربر و توسعه دهنده
دارای امکان سفارشی سازی بر حسب نیاز
امکان ساخت داشبورد های مختلف
قابلیت اطلاع رسانی در زمان های بحرانی از طرق مختلف مانند پیامک یا ایمیل هشدار
ارائه رابط کاربری مناسب برای کاربر و توسعه دهنده